Noget gik op for mig i dag

Så .. Jeg gik rundt i Kongens Haven, sammen med Astrid og Karla, hvor noget lige pludselig gik op for mig. Noget jeg nok længe har vidst i baghovedet, men ikke har ville erkende. Og det er pudsigt hvordan sådan en erkendelse kan forklarer rigtig mange ting.

Noget af det der kan trigge min stress, er hvis jeg føler jeg ikke giver mine børn det som jeg tolker at de vil. Og lig mærke til ordet tolker, for det ord er sprunget ud af min erkendelse i dag.
F.eks. at komme ud hver eneste dag. At løbe rundt og mærke vinden i håret, og se den blå himmel.
Og så når de har sagt de ikke vil. Så har jeg presset på, fordi jeg vidste at de ville skifte mening når de kom udenfor. Og jeg har brugt rigtig mange indre ressourcer på det. Debateret og argumenteret med en 7 årig, der stædig holdt fast på at blive i nattøjet. Sågar forhandlet med Kinderæg og sengetider.

Men i dag accepterede jeg et nej (og det lyder jo helt åndsvagt nu). Frida blev hjemme med far, og jeg gik ud med Astrid og Karla – som virkelig gerne ville med ud. Vi havde en dejlig tur, og jeg stressede ikke over fremtidige konflikter.

Så for ligesom at binde en knude på de snore jeg lagde frem i begyndelsen af indlægget. Det gik op for mig, at hvad jeg tror mine børn ønsker måske ikke er virkeligheden. At ingen børn er helt lige som deres forældre. De to store er blevet så store nu, at jeg skal stoppe med at tro og tolke på deres signaler. Og begynde at lytte og anerkende deres ønsker.
Og det lyder jo åndsvagt. Men når man er så langt nede i stress cirklen, så kan det være svært at se realiteterne.

Og altså Frida hyggede sig. Hun dansede rundt og spiste knækbrød, sammen med far. Hun fik pulsen op, som jeg stadig holder fast i at de skal hver dag..

PS. Vi fik en ret nuttet ny beboer i dag. Hun hedder Ida, for det var det navn der var nemmest for Karla at udtale. Hun er flyttet ind hos Astrid, og skal bo der de næste par måneder. Så satser vi på at hun kan flytte sammen med Kasper, engang efter sommerferien 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen